Gebakken havermout met appel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken havermout met appel

Gebakken havermout met appel

6 porties | met rozijnen en amandelschaafsel

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Haver
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Amandelnoten
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Havermout

(Bevat Haver Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

200 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Ei, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

3 stuk(s)

Appel

80 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

⅔ zakje(s)

Speculaaskruiden

40 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3948 kJ
Energie (kcal)944 kcal
Vetten26.8 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten137 g
waarvan suikers63.1 g
Vezels15.2 g
Eiwitten30.2 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Bakpapier
Ovenschaal
Grote kom
Rasp

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Bekleed een vierkante ovenschaal met bakpapier. Laat wat extra bakpapier over langs de randen, om de gebakken havermout later gemakkelijker uit de ovenschaal te kunnen halen.
2
  • Rasp de helft van de appels met een grove rasp. Snijd de overige appel in plakjes.
  • Hak de rozijnen grof.
  • Meng in een grote kom de havermout met het bakpoeder, het zout en 2 tl speculaaskruiden. Roer de rozijnen en de geraspte appel erdoor. Meng vervolgens de melk, eieren en honing erdoor (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel extra honing toe naar smaak.

3
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ovenschaal. Bedek met de appelschijfjes en bestrooi met het amandelschaafsel.
  • Bak 30 - 35 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen.
4
  • Snijd de gebakken havermout in 6 stukken.
  • Bewaar in de koelkast.
  • Verwarm eventueel opnieuw in de oven of magnetron.