
Cheesecake-style trifle
2 porties | met citroen en bosbes
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Deze trifle met de smaak van een citroen-cheesecake is onweerstaanbaar en bovendien in 15 minuten te bereiden!
Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
/ Voor 2 personen
60 gram
Speculaasstukjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)
100 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Citroen
30 gram
Bosbessenjam
(Kan bevatten Pinda's, Noten)
Zelf toevoegen
25 gram
Suiker
Benodigdheden
•Rasp
•Grote kom
•Garde
•Mixer
•Mixer
•Kleine steelpan
Instructies
1
- Rasp de schil van de citroen.
- Halveer de citroen en pers uit.
2
- Meng in een grote kom de roomkaas met de suiker. Voeg vervolgens per persoon: 1 tl citroensap en 1/2 tl citroenrasp toe. Meng 1 - 2 minuten met een garde of mixer tot een glad geheel.
- Voeg vervolgens al roerend de slagroom geleidelijk toe en meng in 3 - 6 minuten tot een stevige mousse.
3
- Verwarm de bosbessenjam met 1/2 el water per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
- Roer tot een gladde saus en haal van het vuur.
4
- Verdeel de speculaaskruimels over glazen (zie Tip).
- Schep de citroenmousse op de speculaasstukjes.
- Verdeel de bosbessensaus erover en garneer met de overige citroenrasp.
Tip: Vind je de speculaasstukjes te grof? Hak ze dan wat fijner.