Bootjes met ei, feta en spinazie
Bootjes met ei, feta en spinazie

Bootjes met ei, feta en spinazie

2 porties | Met cherrytomaten en Italiaanse kruiden

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Het deeg voor deze bootjes is al gemaakt; combineer het met de rijke vulling en de oven doet de rest!

Tags:
Veggie
Allergens:
Gluten
Wheat
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1 roll(s)

Quiche dough

(Contains Gluten, Wheat May be present Milk, Gluten)

100 g

Spinach

125 g

Feta

(Contains Milk)

4 piece

Egg

(Contains Egg)

10 g

Fresh flat leaf parsley & basil

(May be present Celery)

125 g

Red cherry tomatoes

1 sachet(s)

Italian seasoning

Not included in your delivery

3 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1162 kcal
Energy (kJ)4863 kJ
Fat81 g
Saturated Fat34 g
Carbohydrate67 g
Sugar8 g
Dietary Fiber3.6 g
Protein34 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Scheur of snijd de spinazie fijn.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Kluts 2 eieren in een grote kom. Verkruimel de feta boven de kom en voeg de spinazie toe. Meng goed en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
2
  • Snijd het quichedeeg door de helft en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het spinaziemengsel over het midden van ieder stuk deeg, maar houd de randen vrij. Verdeel de cherrytomaten over het spinaziemengsel.
  • Bestrijk de randen met een beetje water en vouw de randen omhoog en gedeeltelijk over de vulling. Druk de uiteinden plat met je vingers, zodat het goed dicht blijft tijdens het bakken.
3
  • Bak de bootjes 8 - 10 minuten in de oven, of tot de randen beginnen te kleuren.
  • Haal vervolgens uit de oven, maak een kuiltje in de vulling en breek er een ei in. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de bootjes terug in de oven en bak nog 8 - 10 minuten.
  • Hak ondertussen de verse kruiden fijn en meng in een kleine kom met 3 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Besprenkel de bootjes met de kruidenolie en serveer.