
American pancakes met mascarpone
2 porties | met zelfgemaakte frambozensaus en honing
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Door de opgeklopte eieren en het bakpoeder in het beslag zijn deze Amerikaanse pannenkoeken extra luchtig!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
150 gram
Tarwebloem
(Bevat Tarwe, Gluten)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
250 ml
Karnemelk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 gram
Frambozen
15 gram
Aardbeienjam
(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Pinda's, Noten)
½ zakje(s)
Bakpoeder
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Melk (inclusief lactose))
90 gram
Mascarpone
1 el
Honing
½ stuk(s)
Citroen
Zelf toevoegen
½ tl
Zout
1 el
Zonnebloemolie
2 el
Suiker
Benodigdheden
Instructies
De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.
Tip: Het is luchtig genoeg zodra er veel luchtbellen zichtbaar zijn.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Schenk een soeplepel beslag in de pan (zie Tip). Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Herhaal tot het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.
Tip: Let op: je bakt kleine pannenkoeken - deze kan je hoger stapelen.
- Voeg ondertussen de jam en frambozen toe aan een steelpan met 4 el water en 1 el suiker.
- Laat 2 - 3 minuten sudderen op middelhoog vuur, totdat er stroperige saus ontstaat.
- Stapel de pancakes op een serveerschaal en verdeel de frambozensaus erover.
- Serveer met de mascarpone en de honing (zie Tip).
Tip: Dit ontbijt is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat dan de honing en de mascarpone achterwege.