American pancakes met mascarpone
American pancakes met mascarpone

American pancakes met mascarpone

2 porties | met zelfgemaakte frambozensaus en honing

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Door de opgeklopte eieren en het bakpoeder in het beslag zijn deze Amerikaanse pannenkoeken extra luchtig!

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

150 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

2 piece

Egg

250 milliliters

Organic buttermilk

125 g

Raspberries

15 g

Strawberry sauce

½ sachet(s)

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

90 g

Mascarpone

1 tablespoon

Honey

½ piece

Lemon

Not included in your delivery

½ teaspoon

Salt

1 tablespoon

Sunflower oil

2 tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Calories1030 kcal
Energy (kJ)4309 kJ
Fat36 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate145 g
Sugar38 g
Dietary Fiber5.3 g
Protein34 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Whisk
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Saucepan
Serving platter

Cooking Steps

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

Tip: Het is luchtig genoeg zodra er veel luchtbellen zichtbaar zijn.

2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schenk een soeplepel beslag in de pan (zie Tip). Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.

Tip: Let op: je bakt kleine pannenkoeken - deze kan je hoger stapelen.

3
  • Voeg ondertussen de jam en frambozen toe aan een steelpan met 4 el water en 1 el suiker.
  • Laat 2 - 3 minuten sudderen op middelhoog vuur, totdat er stroperige saus ontstaat.
4
  • Stapel de pancakes op een serveerschaal en verdeel de frambozensaus erover.
  • Serveer met de mascarpone en de honing (zie Tip).

Tip: Dit ontbijt is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat dan de honing en de mascarpone achterwege.