topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mac & cheese met pompoen

Mac & cheese met pompoen

met spinazie, tijm en pompoenpitten

Mac & cheese staat niet bekend om zijn grote hoeveelheid groente - daar brengt deze variant verandering in met wel 250 gram per portie!

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.99 tl

Paprikapoeder

150 gram

Pompoenblokjes

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

75 gram

Spinazie

25 gram

Geraspte cheddar

40 gram

Geraspte oude Goudse kaas

gram

Geraspte oude kaas

10 gram

Pompoenpitten

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme groentebouillon

5 ml

[Plantaardige] melk

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)769 kcal
Energie (kJ)3215 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers10 g
Vezels5.6 g
Eiwitten37 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Staafmixer
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Rigatoni koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en kook de rigatoni, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet daarna af maar bewaar wat van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Pompoen koken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder 2 – 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes en de gedroogde tijm toe en roerbak 4 – 6 minuten. Blus af met de bouillon en kook, afgedekt, 8 – 11 minuten, of tot de pompoen zacht is.

Saus maken
3

Haal de pompoen van het vuur en schep over in een hoge kom. Voeg een scheutje melktoe en pureer met een staafmixer. Voeg een extra scheutje melk of wat kookvocht toe wanneer de saus te dik is. Schenk de saus vervolgens weer terug in de pan.

Mengen
4

Voeg de spinazie, 3/4 van de cheddar, 3/4 van de oude kaas en de rigatoni toe aan de pompoensaus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en verhit het geheel nog 1 minuut.

Tip: Spinazie is rijk aan ijzer - belangrijk voor de vorming van hemoglobine in ons bloed. Dit is essentieel voor de vervoering van zuurstof in ons lichaam!

In de oven
5

Schep alles in een ovenschaal en bestrooi met de overige kaas. Bak de pastaschotel 10 – 15 minuten in de oven, of tot de bovenkant mooi bruin is. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
6

Verdeel de mac & cheese over de borden. Garneer met de pompoenpitten.