Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

met zure room en bierbostelbroodje

Wist je dat bierbostel een bijproduct is van de bierbrouwerij? Het bestaat uit het gedroogde velletje van de gerst - een eiwitrijke toevoeging aan je broodje.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Aardappelen

150 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

400 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1834 kJ
Energie (kcal)438 kcal
Vetten16.1 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers20.1 g
Vezels21.3 g
Eiwitten10.9 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in schijfjes van 1 cm dik. Schil zowel de aardappelen als de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de paprika in blokjes.

Soep maken
2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de wortel, de aardappelen, de zoete aardappel en de paprika toe en bak nog 3 minuten. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

Broodje afbakken
3

Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven.

Pompoenpitten roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Soep pureren
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over kommen en garneer met de zure room en de pompoenpitten. Serveer met het bierbostelbroodje.

Weetje: Aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat de zoete variant ook veel vitamine A bevat? Goed voor je ogen en afweersysteem.