Vandaag serveer je deze luxe burger niet zomaar met frietjes! Je strooit er Parmigiano Reggiano over en besprenkelt ze met extra vierge olijfolie met truffelaroma.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Portobello
½ stuk(s)
Kumato-tomaat
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
30 gram
Rucola en veldsla
2 ml
Olijfolie met truffelaroma
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wildzwijnburger
½ tl
Wittewijnazijn
¾ el
[Plantaardige] roomboter
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Bak het briochebroodje de laatste 2 minuten mee. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Rasp de Parmigiano Reggiano.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de portobello in 3 - 4 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak, afgedekt, 3 - 4 minuten verder. Zet het vuur uit en houd afgedekt warm.
Verhit, halverwege de baktijd van de frieten, 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de burger en de ui toe en bak de burger 3 - 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is. Houd warm in de pan tot serveren.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de tomaat in partjes. Meng in een saladekom de sla met de tomaat, de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de mayonaise met de helft van de olijfolie met truffelaroma.
Snijd de briochebroodjes open. Besmeer met de truffelmayonaise. Beleg met de burger, portobello en wat gebakken ui. Verdeel de frietjes over de borden. Garneer de frietjes met de Parmigiano Reggiano. Besprenkel de frietjes met de overige olijfolie met truffelaroma en garneer met de peterselie. Serveer met de salade.