Skip to main content
Luxe tartelette gevuld met brie en peer
Luxe tartelette gevuld met brie en peer

Luxe tartelette gevuld met brie en peer

Met krokante coburgerham en peultjessalade

In dit recept gebruik je geitenbrie, een nieuw ingrediënt in jouw box! Deze kaas heeft een zachte en romige textuur zoals je van een brie gewend bent, maar met de onmiskenbare smaak van geitenkaas. Vanavond gebruik je de brie als vulling voor een hartige tartelette, die je daarnaast ook vult met peer: zoete smaken passen goed bij geitenkaas. Om de tartelette een zoute tegenhanger te geven, maak je hem af met hartige, krokantgebakken coburgerham.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten
Ei
Gluten
Lupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Peer

75 gram

Geitenbrie

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Coburgerham

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

1 el

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bladerdeekbakje

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten, Lupine)

50 gram

Peultjes

40 gram

Salademix met dille

Zelf toevoegen

½ el

Honing

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4628 kJ
Energie (kcal)1106 kcal
Vetten85 g
waarvan verzadigd39.7 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels6 g
Eiwitten37 g
Cholesterol3.1 mg

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Kom
Koekenpan
Steelpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven op 210 graden. Schil de helft van de peer, verwijder het klokhuis en snijd de hele peer in dunne plakken. Snijd de geitenbrie in dunne plakken en hak de walnoten grof. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snipper de rode ui zeer fijn. Verdeel de plakjes coburgerham over een bakplaat met bakpapier.

Ham bakken
2

Scheid de eierdooiers van het eiwit, je hebt alleen de eidooiers nodig. Meng de eierdooiers in een kom met 1 el slagroom per persoon en de helft van de tijm. Breng op smaak met peper en zout. Vul de bladerdeegbakjes met om en om een plakje geitenbrie en een plakje ongeschilde peer. Verdeel de helft van de walnoten over de bladerdeegbakjes.

Bladerdeegbakjes bakken
3

Plaats de bladerdeegbakjes op een andere bakplaat met bakpapier. Verdeel het ei-mengsel over de bladerdeegbakjes, verdeel de rest van de tijm erover en bak 20 – 25 minuten in de oven. Besprenkel de tartelettes nadat 10 minuten van de baktijd is verstreken met 1/2 el honing per bladerdeegbakje. Plaats in de laatste 10 minuten ook de bakplaat met coburgerham in de oven.

Peer bakken
4

Breng ondertussen in een steelpan ruim water aan de kook voor de peultjes. Kook de peultjes in 4 – 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water. Verwarm ondertussen 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur in een grill- of koekenpan en bak de geschilde plakjes peer 5 minuten per kant, of tot de peer bruin kleurt.

Dressing maken
5

Klop in een kleine kom de mosterd en de wittewijnazijn met een garde tot een glad mengsel. Voeg geleidelijk en al roerend de extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de fijngesnipperde rode ui door de dressing. Meng in een saladekom de gemengde salade met dille met de peultjes.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en voeg naar smaak de dressing toe. Verdeel de plakjes peer over de salade en plaats de tartelette ernaast. Verkruimel de gebakken coburgerham over de salade en garneer met de walnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Linguine met pesto en halloumi

Linguine met pesto en halloumi

met geroosterde cherrytomaten, pruimtomaat en rode ui
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Perencrumble

Perencrumble

met Griekse yoghurt
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

met romige prei-spinaziesaus, bieslook en citroen
Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

met aardappelpuree en appel
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Briochebroodje met rundermerguez

Briochebroodje met rundermerguez

met ijsbergsla, gekruide aioli en een eitje
Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

met broccolini en gebakken kappertjes
Krieltjes in paprikasaus met kipworstjes

Krieltjes in paprikasaus met kipworstjes

met broccoli en witte kaas

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde aardappelen en salade
Platbrood met garnalen en tahinsaus

Platbrood met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde cherrytomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderijpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, krieltjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus