Skip to main content
Luxe tartelette gevuld met brie en peer
Luxe tartelette gevuld met brie en peer

Luxe tartelette gevuld met brie en peer

Met krokante coburgerham en peultjessalade

In dit recept gebruik je geitenbrie, een nieuw ingrediënt in jouw box! Deze kaas heeft een zachte en romige textuur zoals je van een brie gewend bent, maar met de onmiskenbare smaak van geitenkaas. Vanavond gebruik je de brie als vulling voor een hartige tartelette, die je daarnaast ook vult met peer: zoete smaken passen goed bij geitenkaas. Om de tartelette een zoute tegenhanger te geven, maak je hem af met hartige, krokantgebakken coburgerham.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten
Ei
Gluten
Lupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Peer

75 gram

Geitenbrie

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Coburgerham

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

1 el

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bladerdeekbakje

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten, Lupine)

50 gram

Peultjes

40 gram

Salademix met dille

Zelf toevoegen

½ el

Honing

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4628 kJ
Energie (kcal)1106 kcal
Vetten85 g
waarvan verzadigd39.7 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels6 g
Eiwitten37 g
Cholesterol3.1 mg

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Kom
Koekenpan
Steelpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven op 210 graden. Schil de helft van de peer, verwijder het klokhuis en snijd de hele peer in dunne plakken. Snijd de geitenbrie in dunne plakken en hak de walnoten grof. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snipper de rode ui zeer fijn. Verdeel de plakjes coburgerham over een bakplaat met bakpapier.

Ham bakken
2

Scheid de eierdooiers van het eiwit, je hebt alleen de eidooiers nodig. Meng de eierdooiers in een kom met 1 el slagroom per persoon en de helft van de tijm. Breng op smaak met peper en zout. Vul de bladerdeegbakjes met om en om een plakje geitenbrie en een plakje ongeschilde peer. Verdeel de helft van de walnoten over de bladerdeegbakjes.

Bladerdeegbakjes bakken
3

Plaats de bladerdeegbakjes op een andere bakplaat met bakpapier. Verdeel het ei-mengsel over de bladerdeegbakjes, verdeel de rest van de tijm erover en bak 20 – 25 minuten in de oven. Besprenkel de tartelettes nadat 10 minuten van de baktijd is verstreken met 1/2 el honing per bladerdeegbakje. Plaats in de laatste 10 minuten ook de bakplaat met coburgerham in de oven.

Peer bakken
4

Breng ondertussen in een steelpan ruim water aan de kook voor de peultjes. Kook de peultjes in 4 – 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water. Verwarm ondertussen 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur in een grill- of koekenpan en bak de geschilde plakjes peer 5 minuten per kant, of tot de peer bruin kleurt.

Dressing maken
5

Klop in een kleine kom de mosterd en de wittewijnazijn met een garde tot een glad mengsel. Voeg geleidelijk en al roerend de extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de fijngesnipperde rode ui door de dressing. Meng in een saladekom de gemengde salade met dille met de peultjes.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en voeg naar smaak de dressing toe. Verdeel de plakjes peer over de salade en plaats de tartelette ernaast. Verkruimel de gebakken coburgerham over de salade en garneer met de walnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gestoomde skrei met quinoa

Gestoomde skrei met quinoa

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

met aardappelpuree en appel
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Romige cheesecake met passievruchtsaus

Romige cheesecake met passievruchtsaus

met speculaascrumble, pistachenoten en sinaasappel
Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

met broccolini en gebakken kappertjes
Boerenworst met gebakken aardappeltjes

Boerenworst met gebakken aardappeltjes

met dille-mayonaise en sperziebonen
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en sperziebonensalade
Pizza bianco met geitenkaas en perzik

Pizza bianco met geitenkaas en perzik

met een romige bloemkoolsaus
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en aardappeltjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade, Turks broodje en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

met courgette en cherrytomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met aardappelen, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met Scandinavische stijl salade

Heek met Scandinavische stijl salade

met aardappelen, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-aardappeltjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel