Luxe kalfsstoof met ovenfriet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met peer-witlofsalade en cranberrychutney

De kalfsstoof is gekruid met rozemarijn, kruidnagel en citrusschil. Hij is bereid met lokaal kalfsvlees dat langzaam is gegaard in de slowcooker voor een extra mals resultaat.

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd40 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

7.5 gram

Knoflookpuree

150 gram

Kalfsstoof

2.5 gram

Verse krulpeterselie en tijm

20 gram

Cranberrychutney

1 stuk(s)

Witlof

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

15 gram

Rozijnen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

125 ml

Zoutarme runderbouillon

2 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

¼ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1019 kcal
Energie (kJ)4265 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers40 g
Vezels13 g
Eiwitten42 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 cm breed van. Meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 35 – 40 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin. Schep halverwege om.

Snijden en bakken
2

Weeg ondertussen de wortel af en snijd in zeer kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een diepe hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 2 – 3 minuten. Voeg de wortel toe en bak 6 – 8 minuten mee.

Stoof maken
3

Zet het vuur laag en voeg de kalfsstoof, de bouillon, de takjes tijm, het laurierblad, de cranberrychutney en de mosterd toe aan de hapjespan.

Stoven
4

Breng de kalfsstoof aan de kook en laat 10 minuten, afgedekt, zachtjes stoven. Het kalfsvlees zal een beetje uit elkaar vallen. Haal vervolgens nog 5 minuten het deksel van de pan en verhoog het vuur. Voeg eventueel extra water toe wanneer de stoof te snel droog wordt, of kook iets langer in wanneer hij te nat blijft. Haal de takjes tijm en het laurierblad weer uit de stoof.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie grof. Snijd het witlof en de peer in fijne reepjes. Pers de citroen uit. Meng de peer en het witlof in een saladekom met per persoon: 1/4 van de mayonaise, 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el citroensap. Voeg de rozijnen en de helft van de krulpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de veldsla over de borden en schep de witlofsalade erop. Schep de kalfsstoof erbij, garneer met de rest van de krulpeterselie en serveer met de ovenfrietjes en overige mayonaise.