Little Willy's traybake
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Little Willy's traybake

met sperziebonen, wortel en aardappel

Labels:
Veggie
Allergenen :
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

100 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1690 kJ
Energie (kcal)404 kcal
Vetten16.3 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten49.4 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels13.5 g
Eiwitten9.9 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in brede ringen. Pel de knoflook.
  • Snijd de wortel in stukken van 3 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Halveer de krieltjes.
2
  • Meng in een kom de krieltjes, sperziebonen, wortel en ui met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruiden, peper en zout. Verspeid over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Bak de knoflook 5 minuten mee in de oven.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de worstjes in 5 - 10 minuten rondom bruin.
3
  • Meng in een kom de zure room met z'atar, extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Haal de knoflookteen uit te oven, hak fijn en meng met de saus.
  • Hak de peterselie grof.
4
  • Verdeel de traybake en worstjes over de borden.
  • Serveer met de saus en garneer met de peterselie.