Linguine met parmigiano-mascarponesaus
Linguine met parmigiano-mascarponesaus

Linguine met parmigiano-mascarponesaus

met prei en venkel

Wist je dat linguine het Italiaanse woord is voor tongetjes?

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Mascarpone

½ piece

Leek

90 g

Linguine

1 piece

Garlic

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

¼ sachet(s)

Vadouvan

(Contains Mustard)

½ piece

Fennel

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories722 kcal
Energy (kJ)3022 kJ
Fat34 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate78 g
Sugar8 g
Dietary Fiber9.3 g
Protein21 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Casserole

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de harde kern en snijd het witte gedeelte van de venkel in fijne reepjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart.

Tip: Wist je dat 100 gram prei je meer dan een derde van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Koken en bakken
2

Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af, bewaar 1 el kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen. Verhit in een hapjespan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook met 1/4 zakje vadouvan per persoon. Voeg de venkel en prei toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1 el water per persoon toe en stoof 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano.

Mengen
3

Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de pan met groenten. Voeg de parmigiano reggiano en mascarpone toe en meng goed door. Pers 1/2 el citroensap per persoon. Besprenkel de pasta met het citroensap en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden. Snijd de eventuele overige citroen in partjes en serveer erbij. Besprenkel het gerecht eventueel met het overige citroensap. Garneer het gerecht met het fijngesneden venkelloof.