Linguine met geroosterde groenten en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met geroosterde groenten en feta

Linguine met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes

De bereiding van deze snelle pasta is heel simpel, maar de smaken zijn dat zeker niet. De hartige kappertjes, olijven en feta vormen een smakelijk contrast met de zoete cherrytomaatjes. Samen met de verschillende groene kruiden vormt dit gerecht een complex geheel van smaken.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Linguine

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

½ stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Olijf-kappertjesmix

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

4 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3498 kJ
Energie (kcal)836 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers12 g
Vezels7 g
Eiwitten23 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Kleine kom
Bord

Instructies

Roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de linguine. Snijd de courgette in plakken van een halve cm. Verdeel de courgette samen met de rode cherrytomaten op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven, of tot de cherrytomaten open beginnen te barsten.

Pasta koken
2

Kook ondertussen de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers snijden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de olijven en snijd de kappertjes fijn. Verkruimel de feta. Snijd de blaadjes munt en basilicum in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn.

Smaakmakers mengen
4

Meng de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie in een kleine kom.

Op smaak brengen
5

Voeg het olijvenmengsel toe aan de linguine en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de linguine over de borden en garneer met de feta, de munt, de basilicum en de peterselie. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de gepofte cherrytomaten en courgette.