Linguine met bolognesesaus
Linguine met bolognesesaus

Linguine met bolognesesaus

van wildzwijnburger

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Tags:
Extra Veggies
•Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

1 piece

Carrot

1 piece

Wild boar burgers

90 g

Linguine

½ can

Tinned cherry tomatoes

50 g

Passata

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

1 piece

Bay leaf

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium beef stock cube

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories759 kcal
Energy (kJ)3174 kJ
Fat26.1 g
Saturated Fat9.3 g
Carbohydrate89.9 g
Sugar21.2 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein34 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Grater
•Pan with Lid
•Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar.  Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de wortel in de lengte in vieren en vervolgens in dunne plakjes.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel.
  • Fruit de knoflook, ui en wortel 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de wildzwijnburger en de Siciliaanse kruiden toe aan de pan. Maak gehakt van de burger door het uit elkaar te duwen met een spatel en te roerbakken. Bak het wildzwijngehakt 3 - 4 minuten.
  • Rasp ondertussen de parmigiano reggiano.
Saus maken
3
  • Voeg de cherrytomaten uit blik, de passata, het laurierblad en de suiker toe aan het gehakt. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon over de saus en roer goed.
  • Schep 1 eetlepel kookvocht per persoon van de pasta in de pan met saus. Dek af en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal het laurierblad uit de tomatensaus en meng de helft van de geraspte parmigiano reggiano door de saus.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en serveer de wildzwijn-tomatensaus erop.
  • Garneer met de overige geraspte parmigiano reggiano.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente per persoon.