Linguine is Italiaans voor a) linten b) tongetjes of c) lijnen? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Tomaat
½ zakje(s)
Gedroogde oregano
90 gram
Linguine
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Pesto genovese
½ stuk(s)
Avocado
15 gram
Geraspte pecorino DOP
50 gram
Courgetti
1 snufje
Chilivlokken
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de linguine. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit boven een kleine kom. Snijd de tomaat in plakken.
Tip: Wist je dat avocado een positief effect heeft op je cholesterolgehalte? Dit komt doordat de vrucht rijk is aan gezonde onverzadigde (plantaardige) vetten. Daarmee helpt het je hart en bloedvaten gezond te houden.
Leg de plakken tomaat in een ovenschaal. Besprenkel met per persoon 1/2 el olijfolie en 1/2 zakje gedroogde oregano. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaten 10 - 14 minuten in de oven. Kook de linguine met een snuf zout, afgedekt, 10 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan niet alle pasta, maar gebruik 2/3 deel. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade of soep verwerken.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.Voeg de kookroom en pesto toe. Haal zodra de saus begint te koken de pan van het vuur. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Voeg de avocado, de saus, citroensap en de helft van de pecorino toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel wat van het bewaarde kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de linguine en courgette-spaghetti met de avocado-pestosaus. Verdeel de linguine over de borden en garneer met de overige pecorino. Bestrooi met een snufje chilivlokken naar smaak. Schep de geroosterde tomaten, inclusief het bakvocht, over de pasta.
Tip: Let op: de chilivlokken zijn erg pittig! Begin met ½ tl per persoon en proef goed voordat je meer toevoegt.