Lauwwarme tonijnsalade met gebakken radijs en peultjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme tonijnsalade met gebakken radijs en peultjes

Lauwwarme tonijnsalade met gebakken radijs en peultjes

met feta

Met dit recept tover je 261 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Koolhydraatarm
•Pescotarisch
•Lactose-arm
•Eiwitrijk
Allergenen :
Mosterd
•Soja
•Gerst
•Eieren
•Vis
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Mosterd, Soja, Gerst)

¼ stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Peultjes

15 gram

Kappertjes

½ blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

½ head

Botersla

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2570 kJ
Energie (kcal)614 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten16 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels5 g
Eiwitten33.6 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

•Pan
•Kleine kom
•Koekenpan
•Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verwijder het radijsblad en halveer de radijs.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
Mayonaisedressing maken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de eieren.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Maak in een kleine kom een dressing van de knoflook en per persoon: 1/2 el mayonaise, 1/3 zakje worcestershiresaus en het sap van 1/2 citroenpartje. Breng op smaak met peper (zie Tip). 

Tip: Voeg eventueel meer citroensap en/of worcestershiresaus naar smaak toe.

Ui bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de ui 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon bak nog 1 minuut.
  • Haal de ui uit de pan en bewaar apart.

 

Groenten bakken
4
  • Kook de eieren 7 - 9 minuten op middelhoog vuur in de pan.
  • Giet af en laat schrikken onder koud water.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de peultjes, de radijs en de kappertjes 5 - 7 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Snijd ondertussen de botersla grof.
Tonijnsalade maken
5
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Meng in een kom de tonijn met 1/2 el dressing per persoon.
  • Pel de eieren en halveer ze.
Serveren
6
  • Verdeel de botersla over de borden en serveer de tonijnsalade in het midden. Bestrooi met peper naar smaak. 
  • Verdeel de ui, de peultjes, de radijs en de kappertjes om de tonijnsalade heen. Verkruimel de feta over de groenten. 
  • Leg de eieren en 1 citroenpartje per persoon aan de zijkant van het bord.
  • Garneer met de overige dressing.