BestellenCadeaubon
Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en witte kaas

Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en witte kaas

met little gem, tomaat en amandelschaafsel

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.

Labels:
Veggie
Extra groente
Klimaatbewust
Allergenen :
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

40 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Little gem

¼ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

40 gram

Avocadodip

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

[Zoutarme] groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Suiker

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)687 kcal
Energie (kJ)2874 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels17 g
Eiwitten25.8 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Linzen en bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg per persoon: 30 g linzen en 45 g bulgur af. Kook de linzen, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Ui bakken
2

Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen. Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten de Midden-Oosterse kruiden toe en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker.

Amandelschaafsel roosteren
3

Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in partjes en verbrokkel de witte kaas.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocadodip en de helft van de witte kaas toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige witte kaas, citroenpartjes en de avocadodip.

Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de ADH vezels. De linzen, bulgur, avocado en groenten zitten er vol mee. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.