Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en feta

Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en feta

met little gem, paprika en amandelschaafsel

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.

Labels:
Extra groente
•Veggie
Allergenen :
Tarwe
•Amandelnoten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

40 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Little gem

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

40 gram

Avocadodip

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Suiker

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2870 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Vetten35.6 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten61.7 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels18.3 g
Eiwitten24.9 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan
•Saladekom

Instructies

Linzen en bulgur koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Weeg de linzen en bulgur af. Kook de linzen, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg de laatste 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Ui bakken
2

Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen. Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten de Midden-Oosterse kruiden en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker toe.

Amandelschaafsel roosteren
3

Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Salade maken
4

Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de paprika toe aan een saladekom. Snijd de citroen in partjes en verbrokkel de feta.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocadodip en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige feta, citroenpartjes en de avocadodip.

Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de ADH vezels. De linzen, bulgur, avocado en overige groenten zitten er vol mee. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.