Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
30 gram
Groene linzen
40 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
½ stuk(s)
Ui
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Avocado
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Little gem
¼ stuk(s)
Citroen
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
250 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Suiker
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg de linzen en bulgur af. Kook de linzen, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen. Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten de Midden-Oosterse kruiden en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker toe. Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in plakken.
Weetje: Wist je dat avocado naast gezonde vetten ook veel kalium en vitamine E bevat? Kalium is onder andere belangrijk voor een gezonde bloeddruk en vitamine E voor een sterke weerstand.
Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in partjes en verbrokkel de feta.
Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Verdeel de ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige feta, citroenpartjes en de avocado.
Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de ADH vezels. De linzen, bulgur, avocado en overige groenten zitten er vol mee. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.