Speciaal ingrediënt in je box! De steak van Meatier is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen. Ze worden onder de beste omstandigheden groot, met weidse leefruimte.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Tomaat
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Rode ui
5 gram
Verse dille
(Kan bevatten: Selderij)
20 gram
Rucola en veldsla
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en spoel af onder koud water.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette. Snipper de ui en snijd de dille fijn (zie Tip). Snijd de tomaat in blokjes.
Tip: De courgettelinten en ui worden in dit recept rauw geserveerd. Houd je hier niet van? Bak ze dan kort in een koekenpan met een scheutje olijfolie, peper en zout.
Meng in een kom 2/3 van de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn en de helft van de dille. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgettelinten toe en schep goed om. Bewaar apart tot serveren.
Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie. Snijd kort voor het serveren de steak, tegen de draad in, in dunne plakken.
Meng in een grote kom de ui met de mayonaise, de wittewijnazijn en de overige dille. Voeg de aardappelen toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de veldsla en rucola op borden en leg de courgettelinten, aardappelsalade, tomaat en steak erbovenop. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.