Lasagna Italiana met verse kruiden en grana padano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lasagna Italiana met verse kruiden en grana padano

Lasagna Italiana met verse kruiden en grana padano

Goed gevuld met prei en courgette

Dit is echt zo’n recept waar je bij het opdienen extra trots bent op jezelf; lasagne met zelfgemaakte roomsaus. De kruidenmix van tijm, oregano en salie maken het gerecht extra smaakvol. Opscheppen maar!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Prei

1 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1 takje(s)

Verse oregano

2 leaves

Verse salie

¼ stuk(s)

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

⅓ stuk(s)

Lasagnebladen

(Bevat Gluten, Eieren)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)685 kcal
Energie (kJ)2866 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Garde
Hapjespan
Wok
Ovenschaal

Instructies

Snijd de courgette in dunne plakken.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken en de prei in dunne ringen. Haal de blaadjes van de takjes verse kruiden en snijd of hak de verse kruiden fijn.

2

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg ⅓ deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel (zie tip). Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

Voeg de kookroom en de grana padano toe.
3

Voeg de verse kruiden en prei toe aan de saus en laat 3 - 4 minuten koken. Voeg tenslotte de kookroom, ⅓ deel van de grana padano en peper en zout naar smaak en toe en roer door.

Leg een paar plakken courgette op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus.
4

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

5

Eindig de lasagne met een laagje saus en de overige grana padano.

Laat voor het serveren 3 minuten rusten.
6

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas mooi bruin is. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.