HelloFresh
topBanner
Lasagna Italiana met verse kruiden en grana padano

Lasagna Italiana met verse kruiden en grana padano

Goed gevuld met prei en courgette

Lees meer

Dit is echt zo’n recept waar je bij het opdienen extra trots bent op jezelf; lasagne met zelfgemaakte roomsaus. De kruidenmix van tijm, oregano en salie maken het gerecht extra smaakvol. Opscheppen maar!

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Courgette

1 stuks

Prei

2 takje

Verse tijm

2 takje

Verse oregano

4 blaadje

Verse salie

½ stuks

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte grana padano

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

⅔ stuks

Lasagnebladen

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2866.04 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikersnull.0 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Garde
Hapjespan
Wok
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken en de prei in dunne ringen. Haal de blaadjes van de takjes verse kruiden en snijd of hak de verse kruiden fijn.

2

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg ⅓ deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel (zie tip). Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

3

Voeg de verse kruiden en prei toe aan de saus en laat 3 - 4 minuten koken. Voeg tenslotte de kookroom, ⅓ deel van de grana padano en peper en zout naar smaak en toe en roer door.

4

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

5

Eindig de lasagne met een laagje saus en de overige grana padano.

6

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas mooi bruin is. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.