topBanner
Langzaam gegaarde kip in bier

Langzaam gegaarde kip in bier

Met rode paprika, prei en aardappel

Lees meer

Het bier in dit recept werkt als smaakversterker: de saus en kip smaken er extra hartig door. Doordat je de kip op het bot gaart, blijft hij bovendien veel sappiger dan een filet. Ook fijn: voor dit gerecht heb je maar één pan nodig.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Prei

1 stuk(s)

Knoflookteen

500 gram

Vastkokende aardappelen

50 gram

Spekblokjes

2 stuk(s)

Kippendijfilet

1 stuk(s)

Laurierblad

150 ml

Heineken Extra Vers

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Rode paprika

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3138 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels10 g
Eiwitten37 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de ui. Snijd de prei in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen en snijd in parten. Snijd de kippendij twee keer diagonaal in tot op het bot en bestrooi met peper en zout.

2

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Schep uit de pan en bewaar apart. Voeg de kippendij toe aan de pan en bak één zijde van de kippendij in 2 minuten goudbruin. Draai om.

3

Voeg de ui, de prei, de knoflook, de aardappelen en het laurierblad toe aan de hapjespan met de kip en bak nog 3 minuten. Blus af met Heineken Extra Vers en voeg 25 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.

4

Dek de hapjespan af en laat 30 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in dunne repen.

5

Voeg de paprika toe aan de hapjespan, verhoog het vuur naar middelhoog en kook, onafgedekt, nog 5 minuten. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen. Roer vervolgens de spekjes door het gerecht.

6

Verdeel het gerecht over diepe borden.