Langzaam gegaarde kip in bier
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Langzaam gegaarde kip in bier

Langzaam gegaarde kip in bier

Met rode paprika, prei en aardappel

Het bier in dit recept werkt als smaakversterker: de saus en kip smaken er extra hartig door. Doordat je de kip op het bot gaart, blijft hij bovendien veel sappiger dan een filet. Ook fijn: voor dit gerecht heb je maar één pan nodig.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Prei

½ stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Vastkokende aardappelen

25 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Kippendijfilet

1 stuk(s)

Laurierblad

75 ml

Heineken Extra Vers

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Rode paprika

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3138 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels10 g
Eiwitten37 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

snijden
1

Snipper de ui. Snijd de prei in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen en snijd in parten. Snijd de kippendij twee keer diagonaal in tot op het bot en bestrooi met peper en zout.

kip
2

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Schep uit de pan en bewaar apart. Voeg de kippendij toe aan de pan en bak één zijde van de kippendij in 2 minuten goudbruin. Draai om.

roeren
3

Voeg de ui, de prei, de knoflook, de aardappelen en het laurierblad toe aan de hapjespan met de kip en bak nog 3 minuten. Blus af met Heineken Extra Vers en voeg 25 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.

koken
4

Dek de hapjespan af en laat 30 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in dunne repen.

paprika
5

Voeg de paprika toe aan de hapjespan, verhoog het vuur naar middelhoog en kook, onafgedekt, nog 5 minuten. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen. Roer vervolgens de spekjes door het gerecht.

serveren
6

Verdeel het gerecht over diepe borden.