Skip to main content
Langzaam gegaarde kip in bier
Langzaam gegaarde kip in bier

Langzaam gegaarde kip in bier

Met rode paprika, prei en aardappel

4.1
(1,3K)

Het bier in dit recept werkt als smaakversterker: de saus en kip smaken er extra hartig door. Doordat je de kip op het bot gaart, blijft hij bovendien veel sappiger dan een filet. Ook fijn: voor dit gerecht heb je maar één pan nodig.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Prei

½ stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Vastkokende aardappelen

25 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Kippendijfilet

1 stuk(s)

Laurierblad

75 ml

Heineken Extra Vers

(Bevat: Gluten)

½ stuk(s)

Rode paprika

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3138 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels10 g
Eiwitten37 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

snijden
1

Snipper de ui. Snijd de prei in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen en snijd in parten. Snijd de kippendij twee keer diagonaal in tot op het bot en bestrooi met peper en zout.

kip
2

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Schep uit de pan en bewaar apart. Voeg de kippendij toe aan de pan en bak één zijde van de kippendij in 2 minuten goudbruin. Draai om.

roeren
3

Voeg de ui, de prei, de knoflook, de aardappelen en het laurierblad toe aan de hapjespan met de kip en bak nog 3 minuten. Blus af met Heineken Extra Vers en voeg 25 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.

koken
4

Dek de hapjespan af en laat 30 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in dunne repen.

paprika
5

Voeg de paprika toe aan de hapjespan, verhoog het vuur naar middelhoog en kook, onafgedekt, nog 5 minuten. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen. Roer vervolgens de spekjes door het gerecht.

serveren
6

Verdeel het gerecht over diepe borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders