HelloFresh
topBanner
Kruidige nasi met bloemkoolrijst

Kruidige nasi met bloemkoolrijst

Met spiegelei en pinda's

Lees meer

De bloemkool in dit gerecht snijd je in kleine korrels, wat ook wel bloemkoolrijst genoemd wordt. Dit geeft niet alleen een heerlijke smaak, het zorgt gemengd met de zilvervliesrijst bovendien voor een lichtere textuur. Je maakt de nasi af met een spiegelei en knapperige pinda's.

Labels:OriginalVeggie
Allergenen :Pinda'sSelderijMosterdGlutenbevattende granenSojaEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Zilvervliesrijst

2 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

4 stuks

Bosui

300 g

Bloemkool

40 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

150 g

Peen, gesneden

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gemalen komijn

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 tl

Gemalen citroengras

2 tl

Gemalen kurkuma

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 el

Ketjap

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3335 kJ
Energie (kcal)797 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels10 g
Eiwitten24 g
Zout5.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Wok
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de rijst en voeg 75 ml water per persoon extra toe. Voeg de zilvervliesrijst toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de roosjes van de bloemkool tot kruimels en de stam in net zo kleine stukjes (zie tip). Hak de gezouten pinda's grof.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook, de gember en het witte gedeelte van de bosui 3 – 4 minuten.

4

Voeg vervolgens de peen, komijn, kerriepoeder, kurkuma en het citroengras toe en roerbak 2 minuten. Voeg de bloemkool, sojasaus en ketjap manis toe en roerbak 2 minuten (zie tip). Schep de rijst bij de groenten en schep voorzichtig om, bak nog 2 minuten en breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 1 spiegelei per persoon en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de nasi over de borden. Serveer de nasi met het spiegelei en bestrooi met het groene gedeelte van de bosui. Garneer met de pinda's.