HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKruidige Kipkerrie Met Piccalilly
topBanner
Kruidige kipkerrie met piccalilly

Kruidige kipkerrie met piccalilly

met aardappelen en sperziebonen

Lees meer

Sperzieboon - naar welke andere groente verwijst de naam van deze boon? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergenen :SelderijMosterdGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Half kruimige aardappelen

300 gram

Sperziebonen

4 stuk(s)

Kippendijfilet

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

50 gram

Piccalilly

(BevatMosterd, Glutenbevattende granen, Soja)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Gemalen korianderzaad

1 tl

Gemalen komijnzaad

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2711 kJ
Energie (kcal)648 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Meng in een kom de kippendijfilet met de picallily en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl kerriepoeder. Meng goed en breng op smaak met zout. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 1 1/2 - 2 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

2

Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen de laatste 6 - 8 minuten mee met de aardappelen. Giet daarna samen af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen een koekenpan op middellaag vuur. Bak de kippendijfilet met de marinade in 10 - 12 minuten gaar. Neem de kip uit de pan zodra deze gaar is. Voeg 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en meng met de achtergebleven marinade tot een jus. Laat 2 minuten indikken op middelhoog vuur.

4

Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1 el boter per persoon in een hapjespan op middellaag vuur. Bak de ui, knoflook en het gemalen koriander- en komijnzaad 3 - 4 minuten aan.

5

Voeg de aardappelen en sperziebonen toe aan de ui met kruiden. Schep goed om en verhit nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelen en sperziebonen over de borden. Schep de kippendijfilet ernaast en besprenkel met de kerrie-jus.