Kruidige harissa-bulgur met pompoenblokjes en zeebaarsfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige harissa-bulgur met pompoenblokjes en zeebaarsfilet

Kruidige harissa-bulgur met pompoenblokjes en zeebaarsfilet

Deze maaltijd kun je net zo pittig maken als je zelf wilt door de harissa. Dit is een pittige kruidenpasta uit Tunesië die het gerecht een extra pittige maakt. Je serveert hierbij een heerlijke zee-baarsfilet die je op de huid bakt. Eet smakelijk!

Labels:
Kindvriendelijk
Pittig
Allergenen :
Gluten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Volkoren bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ tl

Harissa

100 gram

Pompoenblokjes

1 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1305 kJ
Energie (kcal)431 kcal
Vetten12 g
waarvan verzadigd2.5 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijd tomaat in blokjes
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook in de pan met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en de tomaat in blokjes.

Bereid de bulgur
2

Voeg vervolgens de tomaat en bulgur toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en laat zonder deksel uitstomen. Breng vervolgens op smaak met de benodigde harissa, peper en zout.

Bak de pompoenblokjes
3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui samen met de pompoenblokjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe aan de wok of hapjespan met deksel en bak de groenten, afgedekt, 6 - 8 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur en bak de zeebaarsfilet 2 - 3 minuten op de kant met het vel. Keer om, bak nog 1 - 2 minuut en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de vis
5

Verdeel de bulgur over de borden en serveer met de pompoenblokjes en zeebaarsfilet.