topBanner
Kruidige dahl

Kruidige dahl

met spinazie, bataat en yoghurt

Lees meer

Traditioneel Indiaas gerecht met een toefje frisse yoghurt

Allergenen :SelderijMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

80 gram

Groene linzen

300 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Peen

4 takje(s)

Gedroogde tijm

300 gram

Spinazie

4 el

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)1954 kJ
Energie (kcal)467 kcal
Vetten12.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels18 g
Eiwitten18 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 350 ml water per persoon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de currykruiden en groene linzen toe en bak al roerende 30 seconden. Schenk het kokende water in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng afgedekt aan de kook. Laat de linzen 25 minuten zachtjes koken.

3

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de peen in dunne halve plakken en ris de tijmblaadjes van de takjes. Kook de bataat, peen en tijm na 10 minuten met de groene linzen mee.

4

Scheur de spinazie klein en voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de dahl.

5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de dahl grof met een staafmixer. Voeg eventueel extra kokend water toe als je de dahl iets wilt verdunnen.

6

Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met de Turkse yoghurt.