Kruidige dahl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige dahl

Kruidige dahl

met spinazie, bataat en yoghurt

Traditioneel Indiaas gerecht met een toefje frisse yoghurt

Allergenen :
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

40 gram

Groene linzen

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Peen

2 takje(s)

Gedroogde tijm

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

2 el

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)467 kcal
Energie (kJ)1954 kJ
Vetten12 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers0 g
Vezels18 g
Eiwitten18 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Staafmixer

Instructies

Snipper de ui en snijd de rode peper klein
1

Kook 350 ml water per persoon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Voeg de bouillon toe
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de currykruiden en groene linzen toe en bak al roerende 30 seconden. Schenk het kokende water in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng afgedekt aan de kook. Laat de linzen 25 minuten zachtjes koken.

Kook de bataat
3

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de peen in dunne halve plakken en ris de tijmblaadjes van de takjes. Kook de bataat, peen en tijm na 10 minuten met de groene linzen mee.

4

Scheur de spinazie klein en voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de dahl.

5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de dahl grof met een staafmixer. Voeg eventueel extra kokend water toe als je de dahl iets wilt verdunnen.

Garneer met Turkse yoghurt
6

Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met de Turkse yoghurt.