Kruidige curry met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige curry met kippendij

Kruidige curry met kippendij

met rijst, verse koriander en yoghurt

Wist je dat garam masala letterlijk 'pittig kruidenmengsel' betekent in het Hindoestaans?

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Garam masala

1.5 tl

Gemalen kurkuma

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

0.16 zakje(s)

Gemalen komijnzaad

0.16 zakje(s)

Gemalen korianderzaad

100 gram

Passata

75 gram

Basmatirijst

2.5 gram

Verse koriander

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Kippendijfilet

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)827 kcal
Energie (kJ)3462 kJ
Vetten39.9 g
waarvan verzadigd21.3 g
Koolhydraten82.3 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels7.4 g
Eiwitten33.6 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.

Kip marineren
2

Halveer de kippendijen en leg in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 1/4 el olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en een snuf zout toe. Meng goed, dek af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in de koelkast (zie Tip). Snipper de ui. Snijd de paprika en tomaat in blokjes.

Tip: Hoe langer je de kip marineert, hoe meer smaak hij opneemt van de marinade.

Bakken
3

Verhit per persoon: 1/4 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de ui en de paprika 3 - 4 minuten. Voeg de tomaat en de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg per persoon: 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl komijn en 1/2 tl gemalen koriander toe. Bak 1 minuut. Voeg de passata toe en kook de saus 10 - 15 minuten. Haal de kip uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie van de ovenschaal en bak de kip in 10 - 15 minuten gaar in de oven.

Rijst koken
4

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel met een snuf zout. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Saus afwerken
5

Schud de kokosmelk of roer goed door met een vork en voeg toe aan de koekenpan met de passata en de groenten. Breng op smaak met zout en roer goed door. Voeg ook de kip toe en kook nog 3 - 4 minuten zachtjes op laag vuur.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erop. Garneer met de verse koriander en de overige yoghurt.