Kruidige bobotie van rundergehakt en boontjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige bobotie van rundergehakt en boontjes

Kruidige bobotie van rundergehakt en boontjes

met wortel, rijst en kurkuma

.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Rundergehakt

½ stuk(s)

Appel

25 gram

Besengek-currypasta

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)

1 stuk(s)

Laurierblad

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd Kan bevatten Noten, Pinda's)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

½ stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 ml

Halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Wortel

½ cm

Gemalen kurkuma

70 gram

Surinaamse rijst

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4188 kJ
Energie (kcal)1001 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers32 g
Vezels10 g
Eiwitten53 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Rasp
Kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

Gehakt bakken
2

Kook de sperziebonen 7 – 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg het rundergehakt toe, roer goed door zodat het gehakt fijn wordt en bak in 5 - 6 minuten bruin.

Smaakmakers bakken
3

Rasp intussen de appel met een grove rasp. Voeg de geraspte appel, de currypasta, het laurierblad, de sperziebonen, rozijnen en de mangochutney toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt nog 10 minuten sudderen op laag vuur.

Rijst koken
4

Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel voor de rijst en wortel. Meng in een kom de melk met het ei, breng op smaak met peper en zout en zet opzij. Snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd het benodigde stuk kurkuma af. Kook de rijst samen met de wortelplakjes en het blokje kurkuma in 10 - 12 minuten gaar. Giet af indien nodig.

Bobotie maken
5

Giet het gehaktmengsel in een ovenschaal. Druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. Schenk het eimengsel eroverheen. Bak de bobotie 20 - 25 minuten in de oven, of tot de custard bovenop dik en goudkleurig is.

Serveren
6

Schep de bobotie op de borden. Serveer met de wortelrijst.