HelloFresh
topBanner
Kruidige bobotie van rundergehakt en boontjes

Kruidige bobotie van rundergehakt en boontjes

met wortel, rijst en kurkuma

Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SelderijMosterdEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

200 g

Sperziebonen

200 g

Rundergehakt

1 stuks

Appel

50 g

Besengek-currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Selderij)

1 stuks

Laurierblad

40 g

Mangochutney

(BevatMosterd)

15 g

Rozijnen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

100 ml

Halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 g

Wortel

1 cm

Gemalen kurkuma

140 g

Surinaamse rijst

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4188 kJ
Energie (kcal)1001 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers32.0 g
Vezels10 g
Eiwitten53 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Rasp
Kom
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

2

Kook de sperziebonen 7 – 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg het rundergehakt toe, roer goed door zodat het gehakt fijn wordt en bak in 5 - 6 minuten bruin.

3

Rasp intussen de appel met een grove rasp. Voeg de geraspte appel, de currypasta, het laurierblad, de sperziebonen, rozijnen en de mangochutney toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt nog 10 minuten sudderen op laag vuur.

4

Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel voor de rijst en wortel. Meng in een kom de melk met het ei, breng op smaak met peper en zout en zet opzij. Snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd het benodigde stuk kurkuma af. Kook de rijst samen met de wortelplakjes en het blokje kurkuma in 10 - 12 minuten gaar. Giet af indien nodig.

5

Giet het gehaktmengsel in een ovenschaal. Druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. Schenk het eimengsel eroverheen. Bak de bobotie 20 - 25 minuten in de oven, of tot de custard bovenop dik en goudkleurig is.

6

Schep de bobotie op de borden. Serveer met de wortelrijst.