BestellenCadeaubon
Krokante vegetarische burger met honing-mosterdsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokante vegetarische burger met honing-mosterdsaus

Krokante vegetarische burger met honing-mosterdsaus

met gekaramelliseerde ui en frisse salade

Deze week geniet je van een vegetarische schnitzel, maar dan op een broodje. De burger top je af met gekaramelliseerde ui en een honing-mosterdsaus. Eet smakelijk!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Eieren
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

20 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Ui

⅓ head

IJsbergsla

Zelf toevoegen

¾ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4201 kJ
Energie (kcal)1004 kcal
Vetten48.2 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten108.6 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels16.5 g
Eiwitten28.8 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Was de krieltjes en snijd doormidden (zie Tip). Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 20 – 25 minuten. Schep regelmatig om, haal na 15 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische schnitzel zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Groenten snijden
2

Snijd de ui in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes. Bewaar enkele blaadjes van de sla apart voor op de burger. Snijd de overige sla fijn voor in de salade.

Ui karamelliseren
3

Verhit een koekenpan met 1/4 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de ui 6 - 8 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/4 el suiker. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Salade maken
4

Meng in een saladekom per persoon: 3/4 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Meng de appel en fijngesneden sla met de dressing in de saladekom. 

Vegetarische schnitzel bakken
5

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.

Serveren
6

Snijd de hamburgerbol open. Besmeer de burger met de honing-mosterdsaus. Leg de achtergehouden slablaadjes en de vegetarische schnitzel erop. Garneer met de gekaramelliseerde ui. Serveer de salade en krieltjes ernaast.