Krieltjes in paprikasaus met kipworstjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjes in paprikasaus met kipworstjes

Krieltjes in paprikasaus met kipworstjes

met broccoli en witte kaas

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

4 ml

Italiaanse kruidenolie

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)594 kcal
Energie (kJ)2487 kJ
Vetten27.3 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten50.6 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels15.4 g
Eiwitten31.2 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en broccoli.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Koken
2
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoliblokjes en -roosjes 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de paprika in reepjes.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Worstjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. 
  • Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak 1 - 2 minuten mee.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Bak de Siciliaanse kruiden de laatste minuut mee. 
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de paprikasaus door de broccoli en krieltjes. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel broccoli en krieltjes over de borden. Leg de gebakken groenten en worstjes erbovenop.
  • Verkruimel de witte kaas eroverheen.
  • Besprenkel met de Italiaanse kruidenolie.