HelloFresh
topBanner
Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

met zonnebloempitten en een komkommersalade

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

1 stuks

Koolrabi

2 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

50 g

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Gemalen rozemarijn

⅔ g

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Komkommer

1 tl

Honing

Zelf toevoegen

20 g

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4023 kJ
Energie (kcal)962 kcal
Vetten69.0 g
waarvan verzadigd34.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Koekenpan
Kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een bodempje water aan de kook in een pan voor de koolrabi. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Schil de koolrabi en snijd in kleine blokjes van 1 cm.

2

Blancheer de koolrabi 3 minuten in de pan. Giet daarna af. Verhit ondertussen een koekenpan met 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de koolrabi toe en bak nog 2 minuten, breng op smaak met peper en zout.

3

Meng in een kom 1 ei per persoon, de kookroom, de geraspte oude kaas, de rozemarijn, peper en zout. Vet een quichevorm of ovenschaal in met roomboter en verdeel het bladerdeeg in de schaal. Prik voorzichtig met een vork wat gaatjes in de bodem zodat het deeg beter gaar wordt.

4

Schep de gebakken koolrabi op het deeg en schenk het eimengsel erover. Zet de quiche bovenin de oven. Bak in 35 - 40 minuten gaar, of tot het bladerdeeg goudbruin is. Strooi de laatste 10 minuten de zonnebloempitten over de quiche en bak mee.

5

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom 1/2 tl honing en 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de quiche over de borden en serveer met de komkommersalade.