.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Koolrabi
1 stuk(s)
Ei
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Gedroogde rozemarijn
1 roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
10 gram
Zonnebloempitten
½ stuk(s)
Komkommer
½ tl
Honing
½ el
Witte balsamicoazijn
¼ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
¼ el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een bodempje water aan de kook in een pan voor de koolrabi. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Schil de koolrabi en snijd in kleine blokjes van 1 cm.
Tip: Ja gaat de koolrabi hier kort in koken - dat heet ook wel blancheren. Zorg dat er genoeg water in de pan zit zodat de blokjes koolrabi net onderwater staan.
Blancheer de koolrabi 3 minuten in de pan. Giet daarna af. Verhit ondertussen een koekenpan met 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de koolrabi toe en bak nog 2 minuten, breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat 1 koolrabi bijna net zo veel calcium bevat als 1 beker melk, meer vitamine C dan de ADH, 25% van je dagelijkse behoefte aan vezels en rijk is aan ijzer en foliumzuur?
Meng in een kom 1 ei per persoon, de kookroom, de geraspte oude kaas, de rozemarijn, peper en zout. Vet een quichevorm of ovenschaal in met roomboter en verdeel het bladerdeeg in de schaal. Prik voorzichtig met een vork wat gaatjes in de bodem zodat het deeg beter gaar wordt.
Tip: Gebruik voor een ronde quiche een bakvorm met een diameter van ongeveer 24 cm. Snijd het deeg bij, of vouw de hoeken van het deeg naar binnen en rol opnieuw uit om het passend te maken. Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee schalen.
Schep de gebakken koolrabi op het deeg en schenk het eimengsel erover. Zet de quiche bovenin de oven. Bak in 35 - 40 minuten gaar, of tot het bladerdeeg goudbruin is. Strooi de laatste 10 minuten de zonnebloempitten over de quiche en bak mee.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom 1/2 tl honing en 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de quiche over de borden en serveer met de komkommersalade.