HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKokossoep Met Schelvis En Udonnoedels
topBanner
Kokossoep met schelvis en udonnoedels

Kokossoep met schelvis en udonnoedels

Met snijbonen, paksoi en sojasaus

Popular
Lees meer

Citroengras wordt ook wel sereh genoemd. Het is een van oorsprong Indiase grassoort met de frisse geur en smaak van citroen en geeft deze soep dan ook een fris tintje. Om er een vullende maaltijd van te maken gebruik je udonnoedels. Dit zijn dikke, zachte Japanse noedels die gemaakt worden van tarwebloem, water en zout.

Labels:CaloriebewustInspiratieKook mij eerst
Allergenen :GlutenSojaVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 stuk(s)

Snijbonen

⅗ stuk(s)

Paksoi

250 ml

Kokosmelk

2 tl

Gemalen citroengras

20 ml

Sojasaus

(BevatGluten, Soja)

2 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(BevatVis)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGluten)

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2377 kJ
Energie (kcal)568 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd21.5 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers5.8 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok met deksel
Keukenpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

2

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het groene blad van de paksoi klein. Roer de kokosmelk goed door.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe.

4

Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur. Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier en snijd de schelvis in blokjes van 2 cm.

5

Voeg de paksoi en schelvis toe aan de wok of soeppan. Breng aan de kook en laat afgedekt nog 2 minuten koken. Haal de deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.