HelloFresh
topBanner
Kokoscurry met kastanjechampignons en paksoi

Kokoscurry met kastanjechampignons en paksoi

Met rijst, rode bosui en cashewnoten

Lees meer

Deze vegetarische curry zit boordevol smaak. De smaakmakers bak je eerst aan zodat de smaken beter naar voren komen. De rijst maak je aan met sesamolie waardoor hij veel smaak krijgt. De curry maak je af met rode bosui, kokosrasp en limoen.

Labels:OriginalVeggie
Allergenen :Pinda'sNotenSelderijMosterdSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Basmatirijst

½ stuks

Limoen

3 cm

Verse gember

40 g

Cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

1 stuks

Rode bosui

½ stuks

Paksoi

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Kastanjechampignons

10 g

Kokosrasp

(Kan sporen van allergenen bevatten)

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

150 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3310 kJ
Energie (kcal)791 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers5.4 g
Vezels7 g
Eiwitten17 g
Zout0.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de limoen uit. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Hak de cashewnoten grof en snipper de rode bosui.

3

Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en halveer ze. Snijd de eventuele grotere kastanjechampignons in vieren.

4

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de kokosrasp, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de zonnebloemolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de limoenschil, gember en het kerriepoeder 1 – 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons en het witte deel van de paksoi toe en bak 5 – 6 minuten.

5

Roer ondertussen de kokosmelk goed door. Voeg het groene deel van de paksoi toe aan de wok of hapjespan en roerbak 1 minuut mee. Blus de groenten vervolgens af met de kokosmelk, roer door en verwarm nog 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Meng de sesamolie door de rijst en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en garneer met de cashewnoten. Schep de kokoscurry met groenten naast de rijst en garneer deze met de gebakken kokosrasp en de gesnipperde rode bosui. Serveer het limoensap apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen.