HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKokos Vissoep Met Noedels En Citroengras
topBanner
Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Een typisch Aziatische noedelsoep met koriander

Lees meer

Je brengt deze soep op smaak met citroengras, ook wel bekend als sereh. Citroengras heeft een frisse, citroenachtige smaak. Je kunt het nietrauw eten en wordt daarom vaak meegekookt of gestoofd. Voordat je gaat eten haal je het citroengras weer uit het gerecht

Labels:Pittig
Allergenen :VisGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Broccoli

125 gram

Champignons

250 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Gemalen citroengras

220 gram

Koolvisfilet zonder huid

(BevatVis)

100 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

3 takje(s)

Verse koriander

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2665.208 kJ
Energie (kcal)637 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stronk klein. Snijd de champignons in parten.

Roer de kokosmelk goed door (zie tip) en kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Snijd de koolvisfilet in blokjes van 2 cm.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember, rode peper en knoflook 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kokosmelk, bouillon, broccoli en citroengras toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 9 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de champignons, noedels en de koolvis toe aan de pan. Breng op smaak met de sojasaus.

3

Hak ondertussen de koriander fijn.

4

Haal het citroengras uit de soep en verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de koriander en peper.