BestellenCadeaubon
Köfte in kruidige tomatenstoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köfte in kruidige tomatenstoof

Köfte in kruidige tomatenstoof

met aardappel en libanees platbrood

Dit gerecht is geïnspireerd op Kefta mkaouara - kleine gehaktballetjes in een pittige tomatensaus. Het valt zowel bij kinderen als volwassenen in de smaak!

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

4 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

¼ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

100 gram

Passata

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

¼ stuk(s)

Citroen

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

50 ml

Water

½ tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3274 kJ
Energie (kcal)782 kcal
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten91.6 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels13.4 g
Eiwitten32.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Braad- of hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballen, afgedekt, in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en leg apart tot verder gebruik.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aardappelen in kleine dobbelsteentjes. Snijd de tomaat in grove blokjes en de puntpaprika in smalle repen. 

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Stoof maken
2
  • Bak in de pan met het bakvet van de gehaktballen de rode puntpaprika 3 - 4 minuten. Voeg de halverwege de knoflook, ui en aardappel toe en bak 2 minuten mee. 
  • Voeg de Afrikaanse kruiden, tomaat, passata, witte wijnazijn en per persoon: 50 ml water en 1/2 tl honing toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 12 - 15 minuten stoven, of tot de aardappelen gaar zijn. 
Platbrood bakken
3
  • Bak het platbrood 2 - 3 minuten af in de oven. 
  • Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Voeg de gehaktballen toe en verwarm ze in de saus
Serveren
4
  • Snijd de verse kruiden fijn en de citroen in partjes.
  • Verdeel het gerecht over de borden en garneer met 1 citroenpartje per persoon, de labne en de verse kruiden.
  • Breek het platbrood in stukken en serveer het erbij.