
Köfte in kruidige tomatenstoof
met aardappel en libanees platbrood
Dit gerecht is geïnspireerd op Kefta mkaouara - kleine gehaktballetjes in een pittige tomatensaus. Het valt zowel bij kinderen als volwassenen in de smaak!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
4 stuk(s)
Rundergehaktballetjes met köfte kruiden
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Libanees platbrood
(Bevat Tarwe)
¼ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
100 gram
Passata
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
¼ stuk(s)
Citroen
20 gram
Labne
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
¾ el
Olijfolie
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
50 ml
Water
½ tl
Wittewijnazijn
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballen, afgedekt, in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en leg apart tot verder gebruik.
- Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de aardappelen in kleine dobbelsteentjes. Snijd de tomaat in grove blokjes en de puntpaprika in smalle repen.
Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

- Bak in de pan met het bakvet van de gehaktballen de rode puntpaprika 3 - 4 minuten. Voeg de halverwege de knoflook, ui en aardappel toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de Afrikaanse kruiden, tomaat, passata, witte wijnazijn en per persoon: 50 ml water en 1/2 tl honing toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 12 - 15 minuten stoven, of tot de aardappelen gaar zijn.

- Bak het platbrood 2 - 3 minuten af in de oven.
- Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Voeg de gehaktballen toe en verwarm ze in de saus

- Snijd de verse kruiden fijn en de citroen in partjes.
- Verdeel het gerecht over de borden en garneer met 1 citroenpartje per persoon, de labne en de verse kruiden.
- Breek het platbrood in stukken en serveer het erbij.