Köfte in kruidige tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köfte in kruidige tomatensaus

Köfte in kruidige tomatensaus

met aardappel, olijven en libanees platbrood

Dit gerecht is geïnspireerd op Kefta mkaouara - kleine gehaktballetjes in een pittige tomatensaus. Het valt zowel bij kinderen als volwassenen in de smaak!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

4 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

¼ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

10 gram

Leccino olijven

100 gram

Passata

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

50 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)737 kcal
Energie (kJ)3086 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers15 g
Vezels6.8 g
Eiwitten41 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de aardappelen in kleine dobbelsteentjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in grove blokjes en de puntpaprika in smalle repen. 

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Bakken
2

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballen, afgedekt, in 4 - 5 minuten rondom bruin. Houd apart tot verder gebruik. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode puntpaprika 3 - 4 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook, ui en aardappel toe.

Saus koken
3

Bak het platbrood 2 - 3 minuten af in de oven. Voeg de Afrikaanse kruiden, tomaat, olijven, passata en 50 ml water per persoon toe. Meng vervolgens 1/2 tl honing per persoon door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 12 - 15 minuten doorkoken, of tot de aardappelen gaar zijn. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Voeg de gehaktballen toe en roer door de saus.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van olijven? Voeg ze dan niet toe aan de saus, maar serveer ze apart aan tafel.

Serveren
4

Snijd de verse kruiden fijn en de citroen in partjes. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met 1 citroenpartje per persoon en de peterselie. Breek het platbrood in stukken en serveer het erbij.

Tip: Dit Marokkaanse gerecht wordt vaak zonder bestek gegeten en geserveerd in een grote schaal (tajine) in het midden van de tafel. Je gebruikt dan stukjes brood om het mee op te eten.