Skip to main content
Naanwich met kipgehakt en pittige groene saus

Naanwich met kipgehakt en pittige groene saus

met vadouvan-aardappelen en tomaat-komkommersalsa

4.2
(225)

Vind je het leuk om maaltijden een Indiase twist te geven? Dan zal je dol zijn op deze naanwich! Een naanwich is een fusionbroodje dat naanbrood gebruikt in plaats van traditioneel brood, gevuld met ingrediënten zoals gekruid vlees, groenten of sauzen.

Allergenen:
Tarwe
Gluten
Selderij
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Naan met kruiden

(Bevat: Tarwe, Gluten)

100 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

0.16 zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Rode ui

20 gram

Uienchutney

¼ stuk(s)

Groene peper

4 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

(Kan bevatten: Selderij, Ei, Mosterd, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3868 kJ
Energie (kcal)924 kcal
Vetten47.5 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten89.1 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels10 g
Eiwitten31.8 g
Zout2.5 g
Potassium324.8 mg
Calcium35.4 mg
Iron1 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Aardappelen roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Voeg de krieltjes en de vadouvan toe aan een kom en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en rooster 16 - 20 minuten in de oven. 
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
Gehakt bakken
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en het kipgehakt 3 minuten. Voeg de uienchutney toe en bak nog 1 minuut.
  • Snijd de munt fijn. Snijd de komkommer en de helft van de tomaat in blokjes. Voeg de munt, komkommer en tomaat toe aan een saladekom. 
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de overige tomaat in plakjes en leg apart.
Saus maken
3
  • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd in grove stukken.
  • Voeg de wittewijnazijn, de koriander en de mayonaise toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en gebruik een staafmixer om er een gladde saus van te maken.
Serveren
4
  • Bak ondertussen de naan 3 - 4 minuten in de oven. 
  • Besmeer de naan met de groene saus en beleg met de tomatenplakjes, kip en ui.
  • Vouw de bovenkant van de naan dubbel zodat je een naanwich krijgt.
  • Serveer de aardappelen en salsa ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders