Knolselderijstamppot met feta en zonnebloempitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knolselderijstamppot met feta en zonnebloempitten

Knolselderijstamppot met feta en zonnebloempitten

Een heerlijke variant op de klassieke stamppot. Vandaag eet jij hem met knolselderij die zorgt voor een aardse smaak en combi- neert goed met de frisse en knapperige veldsla. Even zonne-bloempitten roosteren en garneren samen met de feta voor dat net dat beetje extra.

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

200 gram

Knolselderij

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Sjalot

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

60 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Honing

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)575 kcal
Energie (kJ)2406 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers0 g
Vezels18 g
Eiwitten20 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Snijd de aardappelen en knolselderij
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen en knolselderij. Schil de aardappelen (eigenheimer) en snijd in parten. Schil ook de knolselderij en snijd in blokjes. Kook de aardappelen en knolselderij, afgedekt, in 15 - 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

2

Snijd ondertussen de sjalot in fijne, halve ringen en verkruimel de feta. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak fijn.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg balsamicoazijn toe
4

Verhit de helft van de roomboter in de koekenpan en bak de sjalot en tijm 10 minuten op middelhoog vuur lichtbruin. Voeg de honing en balsamicoazijn toe. Bak nog 30 seconden mee.

Voeg de veldsla toe
5

Stamp de aardappelen en knolselderij met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd, de helft van de feta en de helft van de veldsla toe en roer door. Voeg tenslotte de helft van de veldsla toe en roer door.

Garneer met de feta
6

Verdeel de overige veldsla over de borden en schep daar de knolselderij-veldslastamppot op. Verdeel de sjalot over de stamppot en garneer met de overige feta en de zonnebloempitten.