
Knoflookrijst met rettich, peen en gezouten cashewnoten
Knoflookrijst, net even wat anders. Hierdoor komen de geuren en later de smaken vrij. Deze smaak combineert goed met de rettich-peenmix. We hebben alvast de rettich in dunne sliertjes gesneden!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Knoflookteen
20 stuk(s)
Gezouten cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
1 cm
Verse gember
200 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
85 gram
Basmatirijst
75 stuk(s)
Peen-rettichmix
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
Zelf toevoegen
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Breng 175 ml water per persoon aan de kook voor de rijst. Snijd of pers de knoflook fijn. Hak de cashewnoten grof. Schil de gember en snijd fijn. Scheur de spinazie klein.
Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de rijst toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg het kokende water toe en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten koken.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng ondertussen ⅓ peen-rettichmix met de witte wijnazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de gember, de rest van de peen-rettichmix en de currykruiden 1 minuut op middelhoog vuur, voeg 25 ml water per persoon toe en bak afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer regelmatig om. Voeg halverwege de spinazie toe (doe dit eventueel in delen) en breng op smaak met peper en zout.

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak al roerende van het ei een roerei. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rijst en groenten over de borden en garneer met het roerei en de cashewnoten. Serveer met de rettichsalade.