BestellenCadeaubon
Knoflookrijst met rettich, peen en gezouten cashewnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knoflookrijst met rettich, peen en gezouten cashewnoten

Knoflookrijst met rettich, peen en gezouten cashewnoten

Knoflookrijst, net even wat anders. Hierdoor komen de geuren en later de smaken vrij. Deze smaak combineert goed met de rettich-peenmix. We hebben alvast de rettich in dunne sliertjes gesneden!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Pinda's
Noten
Selderij
Mosterd
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 stuk(s)

Gezouten cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

1 cm

Verse gember

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

85 gram

Basmatirijst

75 stuk(s)

Peen-rettichmix

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2736 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijd of pers de knoflook fijn. Hak de cashewnoten grof. Schil de gember en snijd fijn.
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook voor de rijst. Snijd of pers de knoflook fijn. Hak de cashewnoten grof. Schil de gember en snijd fijn. Scheur de spinazie klein.

2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de rijst toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg het kokende water toe en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten koken.

3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng ondertussen ⅓ peen-rettichmix met de witte wijnazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Bak de groenten
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de gember, de rest van de peen-rettichmix en de currykruiden 1 minuut op middelhoog vuur, voeg 25 ml water per persoon toe en bak afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer regelmatig om. Voeg halverwege de spinazie toe (doe dit eventueel in delen) en breng op smaak met peper en zout.

Maak het roerei
5

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak al roerende van het ei een roerei. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met het roerei
6

Verdeel de rijst en groenten over de borden en garneer met het roerei en de cashewnoten. Serveer met de rettichsalade.