HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKnoflookrijst Met Rettich, Peen En Gezouten Cashewnoten
topBanner
Knoflookrijst met rettich, peen en gezouten cashewnoten

Knoflookrijst met rettich, peen en gezouten cashewnoten

Lees meer

Knoflookrijst, net even wat anders. Hierdoor komen de geuren en later de smaken vrij. Deze smaak combineert goed met de rettich-peenmix. We hebben alvast de rettich in dunne sliertjes gesneden!

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :Pinda'sNotenSelderijMosterdEiMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

40 stuk(s)

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

2 cm

Verse gember

400 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

170 gram

Basmatirijst

150 stuk(s)

Peen-rettichmix

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

1.5 tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2736 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom
Wok met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook voor de rijst. Snijd of pers de knoflook fijn. Hak de cashewnoten grof. Schil de gember en snijd fijn. Scheur de spinazie klein.

2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de rijst toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg het kokende water toe en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten koken.

3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng ondertussen ⅓ peen-rettichmix met de witte wijnazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de gember, de rest van de peen-rettichmix en de currykruiden 1 minuut op middelhoog vuur, voeg 25 ml water per persoon toe en bak afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer regelmatig om. Voeg halverwege de spinazie toe (doe dit eventueel in delen) en breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak al roerende van het ei een roerei. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst en groenten over de borden en garneer met het roerei en de cashewnoten. Serveer met de rettichsalade.