Dit gerecht zet je supersnel op tafel - wij hebben de aardappelschijfjes alvast voorgekookt en de snijbonen gesneden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelschijfjes
50 gram
Gesneden snijbonen
2 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
90 gram
Garnalen
2.5 gram
Verse krulpeterselie
125 gram
Rode cherrytomaten
7.5 ml
Basilicumcrème
15 gram
Spekreepjes
½ stuk(s)
Rode ui
2.5 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Snipper de rode ui. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 5 – 7 minuten. Haal daarna het deksel van de koekenpan, voeg de snijbonen, spekblokjes en rode ui toe en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak nog 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in partjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en houd apart. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel veel eiwitten en calcium? Samen met de snijbonen levert deze maaltijd je een goede dosis calcium, voor sterke botten en tanden.
Voeg de overige knoflook toe aan de hapjespan en fruit 1 minuut. Voeg de cherrytomaten en 1 el roomboter per persoon toe. Knijp de citroenpartjes naar smaak uit boven de hapjespan. Voeg vlak voor serveren de garnalen toe aan de hapjespan en meng door. Roer de basilicumcrème door de aardappelschijfjes en snijbonen.
Tip: Je kunt de cherrytomaten ook eerst halveren voordat je ze aan de pan toevoegt.
Verdeel de aardappelschijfjes, spekjes en snijbonen over de borden. Schep de garnalen met cherrytomaten erover. Garneer met de krulpeterselie en de eventuele overige citroenpartjes.