Knoflookgarnalen met spekjes en cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knoflookgarnalen met spekjes en cherrytomaten

Knoflookgarnalen met spekjes en cherrytomaten

met snijbonen en aardappelschijfjes

Dit gerecht zet je supersnel op tafel - wij hebben de aardappelschijfjes alvast voorgekookt en de snijbonen gesneden.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

50 gram

Gesneden snijbonen

3 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

90 gram

Garnalen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

125 gram

Rode cherrytomaten

15 ml

Basilicumcrème

15 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

2.5 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)646 kcal
Energie (kJ)2703 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers8 g
Vezels10.7 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de rode ui. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 5 – 7 minuten. Haal dan het deksel van de koekenpan, voeg de snijbonen, spekblokjes en rode ui toe en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak nog 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Garnalen bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in parten. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en houd apart. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel veel eiwitten en calcium? Samen met de snijbonen levert deze maaltijd je een goede dosis calcium, voor sterke botten en tanden.

Jus maken
3

Voeg de rest van de knoflook toe aan de hapjespan en fruit 1 minuut. Voeg de cherrytomaten toe, samen met 1 el boter per persoon. Knijp de citroenpartjes naar smaak boven de hapjespan uit en meng er vlak voor serveren de garnalen doorheen. Roer de basilicumcrème door de aardappelschijfjes en snijbonen.

Tip: Je kunt de cherrytomaten ook eerst halveren voordat je ze aan de pan toevoegt.

Serveren
4

Verdeel de aardappelschijfjes, spekjes en snijbonen over de borden. Schep de garnalen met cherrytomaten erover. Garneer met de krulpeterselie en eventuele overige citroenpartjes.