topBanner
Knoflookgarnalen met spekjes en cherrytomaten

Knoflookgarnalen met spekjes en cherrytomaten

met snijbonen en aardappelschijfjes

Supersnel
Lees meer

Dit gerecht zet je supersnel op tafel - wij hebben de aardappelschijfjes alvast voorgekookt en de snijbonen gesneden.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :SchaaldierenSulfietMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Aardappelschijfjes

100 gram

Gesneden snijbonen

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

180 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren, Sulfiet)

5 gram

Verse krulpeterselie

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Basilicumcrème

25 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2703 kJ
Energie (kcal)646 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de rode ui. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 5 – 7 minuten. Haal dan het deksel van de koekenpan, voeg de snijbonen, spekblokjes en rode ui toe en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak nog 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in parten. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en houd apart. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

3

Voeg de rest van de knoflook toe aan de hapjespan en fruit 1 minuut. Voeg de cherrytomaten toe, samen met 1 el boter per persoon. Knijp de citroenpartjes naar smaak boven de hapjespan uit en meng er vlak voor serveren de garnalen doorheen. Roer de basilicumcrème door de aardappelschijfjes en snijbonen.

4

Verdeel de aardappelschijfjes, spekjes en snijbonen over de borden. Schep de garnalen met cherrytomaten erover. Garneer met de krulpeterselie en eventuele overige citroenpartjes.