HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKnoflookgarnalen Met Gebakken Cherrytomaten
topBanner
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes

Supersnel
Lees meer

Dit gerecht zet je supersnel op tafel - wij hebben de krieltjes alvast voorgekookt en de snijbonen gesneden.

Labels:Lekker snelFamilieCaloriebewustLekker snel
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Gesneden snijbonen

(Kan bevattenSelderij)

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

180 gram

Garnalen

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

250 gram

Rode cherrytomaten

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

5 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)608 kcal
Energie (kJ)2543 kJ
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels12.5 g
Eiwitten20 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Snijd de krieltjes in vieren. Bak de krieltjes, afgedekt, 5 - 7 minuten op middelhoog vuur. Snipper ondertussen de sjalot. Haal dan het deksel van de koekenpan, voeg de snijbonen en sjalot toe en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak nog 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in parten. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en houd apart. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel veel eiwitten en calcium? Samen met de snijbonen levert deze maaltijd je een goede dosis calcium, voor sterke botten en tanden.

3

Voeg de rest van de knoflook toe aan de hapjespan en fruit 1 minuut.Voeg de cherrytomaten toe, samen met 1 el boter per persoon. Knijp de citroenpartjes naar smaak boven de hapjespan uit en meng er vlak voor serveren de garnalen doorheen.Roer de basilicumcrème door de krieltjes en snijbonen.

Tip: Je kunt de cherrytomaten ook eerst halveren voordat je ze aan de pan toevoegt.

4

Verdeel de krieltjes en snijbonen over de borden. Schep de garnalen met cherrytomaten erover. Garneer met de krulpeterselie en eventuele overige citroenpartjes.