Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

100 gram

Gesneden snijbonen

2 stuk(s)

Knoflookteen

15 ml

Basilicumcrème

90 gram

Garnalen

125 gram

Rode cherrytomaten

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)553 kcal
Energie (kJ)2314 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers6 g
Vezels11.8 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de voorgekookte krieltjes en gesneden snijbonen, afgedekt, 6 minuten op middelhoog vuur. Haal dan de deksel van de koekenpan. Breng goed op smaak met peper en zout. Bak nog 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in parten.

Garnalen bakken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut.Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en houd apart.Snijd intussen de krulpeterselie fijn.

Jus maken
3

Voeg de rest van de knoflook toe aan de hapjespan en fruit 1 minuut.Voeg de cherrytomaten toe, samen met 1 el boter per persoon. Knijp de citroenpartjes naar smaak boven de hapjespan uit en meng er vlak voor serveren de garnalen doorheen.Roer de basilicumcréme door de krieltjes en snijbonen.

Tip: Heb je liever geen hele cherrytomaten in de saus? Halveer ze dan voor het bakken.

Serveren
4

Verdeel de krieltjes en snijbonen over de borden. Schep de garnalen met cherrytomaten ernaast. Garneer met de krulpeterselie en eventuele overige citroenpartjes.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?