Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
100 gram
Gesneden snijbonen
2 stuk(s)
Knoflookteen
15 ml
Basilicumcrème
90 gram
Garnalen
125 gram
Rode cherrytomaten
¼ stuk(s)
Citroen
5 gram
Verse krulpeterselie
2 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de voorgekookte krieltjes en gesneden snijbonen, afgedekt, 6 minuten op middelhoog vuur. Haal dan de deksel van de koekenpan. Breng goed op smaak met peper en zout. Bak nog 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in parten.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut.Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en houd apart.Snijd intussen de krulpeterselie fijn.
Voeg de rest van de knoflook toe aan de hapjespan en fruit 1 minuut.Voeg de cherrytomaten toe, samen met 1 el boter per persoon. Knijp de citroenpartjes naar smaak boven de hapjespan uit en meng er vlak voor serveren de garnalen doorheen.Roer de basilicumcréme door de krieltjes en snijbonen.
Tip: Heb je liever geen hele cherrytomaten in de saus? Halveer ze dan voor het bakken.
Verdeel de krieltjes en snijbonen over de borden. Schep de garnalen met cherrytomaten ernaast. Garneer met de krulpeterselie en eventuele overige citroenpartjes.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?