Knoflookgarnalen met cherrytomaten
Knoflookgarnalen met cherrytomaten

Knoflookgarnalen met cherrytomaten

met snijbonen en aardappelschijfjes

Dit gerecht zet je supersnel op tafel - wij hebben de aardappelschijfjes alvast voorgekookt en de snijbonen gesneden.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Potato rounds

50 g

Pre-cut Romano beans

(May be present Celery)

1 piece

Garlic

¼ piece

Lemon

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

2.5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

125 g

Red cherry tomatoes

10 milliliters

Basil crème

½ piece

Onion

Not included in your delivery

2.5 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Black pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2557 kJ
Calories611 kcal
Fat36.9 g
Saturated Fat20.9 g
Carbohydrate46.8 g
Sugar6.4 g
Dietary Fiber10.6 g
Protein18 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Fryingpan with lid
•Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. 
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 5 - 7 minuten. 
  • Haal daarna het deksel van de koekenpan, voeg de snijbonen en ui toe. Bak nog 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Garnalen bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in partjes.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan. Voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper. Haal de garnalen uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel veel eiwitten en calcium? Samen met de snijbonen levert deze maaltijd je een goede dosis calcium, voor sterke botten en tanden.

Cherrytomaten bakken
3
  • Voeg de overige knoflook toe aan de hapjespan en fruit 1 minuut.
  • Voeg de cherrytomaten en 1 el roomboter per persoon toe (zie Tip).
  • Knijp de citroenpartjes naar smaak uit boven de hapjespan. Voeg vlak voor serveren de garnalen toe aan de hapjespan en meng door.
  • Roer de basilicumcrème door de aardappelschijfjes en snijbonen.

Tip: Je kunt de cherrytomaten ook eerst halveren voordat je ze aan de pan toevoegt.

Serveren
4
  • Verdeel de aardappelschijfjes en snijbonen over de borden.
  • Schep de garnalen met cherrytomaten erover.
  • Garneer met de peterselie en de eventuele overige citroenpartjes.