Knoflookgarnalen met cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knoflookgarnalen met cherrytomaten

Knoflookgarnalen met cherrytomaten

met snijbonen en aardappelschijfjes

Dit gerecht zet je supersnel op tafel - wij hebben de aardappelschijfjes alvast voorgekookt en de snijbonen gesneden.

Labels:
Caloriebewust
Zoutbewust
Allergenen :
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

50 gram

Gesneden snijbonen

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

125 gram

Rode cherrytomaten

10 ml

Basilicumcrème

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

2.5 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2557 kJ
Energie (kcal)611 kcal
Vetten36.9 g
waarvan verzadigd20.9 g
Koolhydraten46.8 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels10.6 g
Eiwitten18 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. 
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 5 - 7 minuten. 
  • Haal daarna het deksel van de koekenpan, voeg de snijbonen en ui toe. Bak nog 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Garnalen bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in partjes.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan. Voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper. Haal de garnalen uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel veel eiwitten en calcium? Samen met de snijbonen levert deze maaltijd je een goede dosis calcium, voor sterke botten en tanden.

Cherrytomaten bakken
3
  • Voeg de overige knoflook toe aan de hapjespan en fruit 1 minuut.
  • Voeg de cherrytomaten en 1 el roomboter per persoon toe (zie Tip).
  • Knijp de citroenpartjes naar smaak uit boven de hapjespan. Voeg vlak voor serveren de garnalen toe aan de hapjespan en meng door.
  • Roer de basilicumcrème door de aardappelschijfjes en snijbonen.

Tip: Je kunt de cherrytomaten ook eerst halveren voordat je ze aan de pan toevoegt.

Serveren
4
  • Verdeel de aardappelschijfjes en snijbonen over de borden.
  • Schep de garnalen met cherrytomaten erover.
  • Garneer met de peterselie en de eventuele overige citroenpartjes.