topBanner
Knapperige taco's met gehakt en salsa van avocado en feta

Knapperige taco's met gehakt en salsa van avocado en feta

met mais, tomaat en zwarte bonen

Lees meer

Het is tijd voor een taco-fiesta! Van een avocado vol gezonde vetten en zoute feta maak je een smeuïge, frisse salsa. Zet alles in aparte bakjes op tafel, zo kan iedereen zelf de perfecte taco samenstellen.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Maiskolf

2 stuks

Tomaat

1 stuks

Avocado

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

6 stuks

Tacoschelpen

2 tl

Mexicaanse kruiden

200 g

Half-om-halfgehakt

1 pak

Zwarte bonen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4171 kJ
Energie (kcal)997 kcal
Vetten66.0 g
waarvan verzadigd29.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels19 g
Eiwitten39 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Maatbeker
Staafmixer
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de maiskolf rechtop en snijd de maiskorrels van de kolf af. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de mais met een snuf zout 4 – 6 minuten. Voeg daarna toe aan een kom. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de avocadoblokjes toe aan een maatbeker. Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng met de maiskorrels.

2

Verkruimel 2/3 van de feta boven de maatbeker met avocadoblokjes. Voeg 2 el water per persoon toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

3

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de Mexicaanse kruiden een halve minuut en voeg daarna het rundergehakt toe. Bak het rundergehakt in 3 – 6 minuten los. Voeg na 3 minuten de bonen toe en bak mee met het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.

4

Vul de tacoschelpen met het gehakt-bonenmengsel. Verdeel vervolgens de tomatenblokjes en maiskorrels hierover. Schep een lepel van de avocado-fetasaus bovenop en garneer met de overige feta.