USPs: klassieke caeser salade met klassieke ingredienten, veel eiwitten
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Kipfilet
2 plak(ken)
Ontbijtspek
150 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Wit tarwebroodje
1 stuk(s)
Ei
25 gram
Ansjovis
½ stuk(s)
Citroen
½ head
Romaine
50 gram
Mayonaise
1 stuk(s)
Knoflookteen
8 gram
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 - 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.
Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook samen 5 - 6 minuten. Wil je een hard ei? Kook de eieren dan in een aparte pan. Giet vervolgens af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de eieren schrikken onder koud water.
Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken (maar bewaar de olie!) en snijd de helft fijn. Houd de overige ansjovis heel. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, de fijngesneden ansjovis en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.
Snijd de witte ciabatta in blokjes. Voeg de ansjovisolie toe aan de koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de witte ciabatta in ongeveer 5 minuten goudbruine croutons. Roer regelmatig door zodat de croutons niet aanbranden!
Snijd de romaine grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in parten. Rasp de Parmigiano reggiano grof.
Meng in een saladekom waarin je het gerecht gaat serveren de mini romaine met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de eiparten erover en garneer met de dressing en de parmigiano reggiano. Leg de ansjovis er op, verdeel de ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Serveer met de citroenparten.