HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipshoarma Met Couscoussalade
topBanner
Kipshoarma met couscoussalade

Kipshoarma met couscoussalade

QUICK & EASY
Lees meer

Aan smaak geen gebrek met deze kipshoarma, onze slager heeft het vast voor je op smaak gebracht met onder andere piment, cayenne, gemalen koriander, paprikpapoeder en kaneel. Samen met de makkelijke couscoussalade zet jij daardoor vliegensvlug een lekkere maaltijd op tafel.

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snel
Allergenen :EiMosterdGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

80 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Kipshoarma

4 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

10 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

6 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 ml

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3770 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels9 g
Eiwitten36 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik een broodrooster om de pita's te verwarmen. • Bereid de bouillon. • Pers de knoflook of snijd fijn en meng door de mayonaise. • Doe de couscous in een kom, giet de bouillon erover, dek af en laat 10 minuten wellen.

2

• Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur. • Bak de kipshoarma in 6 – 8 minuten gaar. • Bak ondertussen de pita's 3 – 4 minuten in de oven of verwarm ze in een broodrooster.

3

• Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in blokjes. • Hak de muntblaadjes en bladpeterselie grof. • Meng de tomaat, komkommer, munt en bladpeterselie door de couscous en breng op smaak met peper en zout

4

• Verdeel de pita's over de borden. • Laat iedereen zelf de pita's vullen met de kipshoarma, de slamix en de knoflooksaus. • Serveer met de couscoussalade.