topBanner
Kippendij met citroen en krieltjes

Kippendij met citroen en krieltjes

Met gebakken snijbonen en knoflook

Lees meer

Hoewel de filet het populairste stukje kip is, zijn de dijen een stuk malser. Door de kippendijen met bot eerst even aan te bakken, wordt het velletje lekker krokant. Daarna gaan ze met citroen en tijm de oven in, wat zorgt voor extra veel smaak.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Citroen

500 gram

Krieltjes

2 tl

Gedroogde rozemarijn

2 stuk(s)

Kippendij met bot

10 bosje(s)

Verse tijm

2 stuk(s)

Knoflookteen

350 gram

Snijbonen, gesneden

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3494 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd18.1 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers3.8 g
Vezels13 g
Eiwitten41 g
Zout0.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Rasp
Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in plakjes.

2

Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met de gedroogde rozemarijn en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

3

Wrijf de kippendij in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kippendij op middelhoog vuur in 4 – 6 minuten rondom bruin. Voeg in de laatste minuut 1/2 tl citroenrasp per persoon toe.

4

Verdeel de plakjes citroen en de takjes tijm over de bodem van een andere ovenschaal. Haal de kippendij uit de pan, leg op de citroen en schenk het bakvet erover. Zet de kippendij en de krieltjes in de oven en bak 25 – 30 minuten, of tot ze gaar zijn.

5

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan met deksel (maak eventueel schoon met keukenpapier) en fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal daarna de deksel van de pan en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de krieltjes met de kippendij en de snijbonen.