HelloFresh
Kippendij in kokossaus met paksoi

Kippendij in kokossaus met paksoi

Met champignons en pandanrijst

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 2.9 / 4van de 294 beoordelingen
Lees meer

Door de kippendij met bot te stoven in een zelfgemaakte kokossaus gaart de kip heel gelijkmatig en wordt hij heerlijk zacht. Het stoven zorgt er ook voor dat alle smaken goed in het vlees trekken.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamily
Allergenen:SesamzaadVis
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Pandanrijst

3 cm

Verse gember

2 stuks

Knoflookteen

250 g

Champignons

2 g

Kippendijfilet

150 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

1 stuks

Paksoi

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 tl

Vissaus

(BevatVis)

1 stuks

Limoen

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2000 kJ
Energie (kcal)478 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels6 g
Eiwitten30 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Cutting Board
Mes
Schilmesje
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Lepel
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Rijst koken
Rijst koken
1

Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Laat daarna 10 minuten, afgedekt, nagaren en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
Snijden
2

Schil ondertussen de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

Kip stoven
Kip stoven
3

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur en bak de gember en de knoflook 3 – 4 minuten. Leg de kippendij met bot erbij en bak in 6 – 8 minuten bruin. Voeg de champignons, peper en zout toe, bak nog 2 – 3 minuten en blus af met de kokosmelk. Dek de pan af en stoof nog 10 – 12 minuten. Keer de kip af en toe om.

Paksoi bakken
Paksoi bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd de stelen en het blad klein en houd apart van elkaar. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en roerbak de stelen 2 minuten. Voeg het groene blad en 1/2 tl vissaus per persoon toe en bak nog 1 minuut.

Limoen toevoegen
Limoen toevoegen
5

Pers de limoen uit besprenkel de kip in kokosmelk vlak voor serveren met 1 tl sap per persoon. Serveer de rest van het limoensap aan tafel.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden, schep de paksoi ernaast en garneer met het sesamzaad. Schep de kip in kokossaus op de rijst.