HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipgyros Met Citroenquinoa
topBanner
Kipgyros met citroenquinoa

Kipgyros met citroenquinoa

Met broccoli en pijnboompitten

QUICK & EASY
Lees meer

Citroen en zure room maken dit gerecht lekker fris. Het staat bovendien zo op tafel en door de quinoa en broccoli samen te koken bespaar je ook nog eens afwas. Bedenk jij maar vast wat je gaat doen met de tijd die je overhoudt!

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

400 gram

Broccoli

170 gram

Quinoa

15 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Citroen

200 gram

Kipgyros

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3753 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels12 g
Eiwitten43 g
Zout3.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vork
Koekenpan
Rasp
Kleine kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en bak de ui 1 – 2 minuten.

2

Voeg de quinoa, broccoli en de bouillon toe en kook, afgedekt, 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe. Roer halverwege een paar keer door zodat de quinoa niet aanbakt. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren, haal uit de pan en bewaar apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie grof. Rasp de schil van de citroen, pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten.

4

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de kipgyros toe en bak in 4 – 6 minuten rondom gaar.

5

Meng ondertussen de helft van de krulpeterselie door de broccoli en quinoa. Meng in een kleine kom 2 tl citroensap en 1/2 tl citroenrasp per persoon met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing door de broccoli en quinoa.

6

Verdeel de citroenquinoa over de borden. Schep de kipgyros met knoflook erover en garneer met de pijnboompitten en de overige krulpeterselie en citroenrasp naar smaak. Serveer met citroenparten en de zure room.